25 Şubat 2013 Pazartesi

FOTOĞRAFLARLA ADIM ADIM KEREVİZ ÇORBASI TARİFİ


Kereviz tadını yoğun bir şekilde alabileceğiniz koyu kıvamlı bir çorba. Ayrıca yapımı da kolay öyle terbiye merbiye yok.
Hemen tarife geçelim 

Malzemeler:
1 adet kereviz (yumruk büyüklüğünde)
1 adet havuç
1 adet patates
1 su bardağı süt
1 çorba kaşığı un (silme)
İsteğe bağlı miktarda tuz ve karabiber
Belki lazım olur diye sıcak su bulundurabilirsiniz



 Malzemeleri güzelce soyalım. Kerevizin saplarıyla işiniz yok onları atalım sonrada küp küp doğrayalım.


Tencereye koyduğumuz malzemeleri tencerenin yarısına kadar su koyup haşlayalım, bu arada tenceremizin çapı 20 cm kadar bir karıştan biraz geniş.



Başka bir tencerede unumuzun üzerine sütümüzü ekleyerek süt kaynayana kadar karıştıralım un topaklanmasın.



Haşlanmış sebzelerimizi kendi suyu ile blendırdan geçirip püre haline getirelim ve kaynamakta olan unlu sütümüzün üzerine ekleyelim.




Dibine tutmasın diye ara ara karıştırarak bir taşım pişirilim bu arada isteğe balı tuz ve karabiberimizi ekleyebiliriz.



Oldukça hafif ve yoğun lezzetli bir kereviz çorbası.
Afiyet olsun :)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder