17 Aralık 2011 Cumartesi

TARHANA ÇORBASI TARİFİ

Tarhana tartar, Boğazımı yırtar, Baklava kardeş, Gel beni kurtar.
Ne zaman tarhana lafı geçse babamın mutlaka tekrarladığı bir dörtlük( öyle oluyor sanırım). Kendisi mi uydurmuş yoksa  anonim midir bilemiyorum. Neyse tarife geçeyim
Malzemeler: 
Beypazarı ev tarhanası (3 yemak kaşıı)
Su (1 litre [belki biraz daa fazla])
Yapılışı:
Üç yemak kaşıı tarhana biraz soğuk su ile eritilir (tam erimeye bilir dert etmeyin 10-15 dakka karıştırın yeter), bu arada tencereye biraz yağ konulur isteğe bağlı salça ile ya da nane biber fln konulup kavurula bilir. sonra bu yağın üzerine suyumuzu döküyoruz ve ısınmasını beklemeden erittiğimiz tarhanayı suyun üzerine ekliyoruz. kaynayana kadar devamlı olarak karıştırıyoruz, karıştırmazsanız çorba dibine tutar. Çorba kaynamaya başlarken çorbanın da koyulaşmaya başladığını göreceksiniz. kaynamaya başlayınca tencerenin altını kısıp beş dakka kadar daha kaynat ya da kaynatmasan da olur, kafana göre. bundan sonra altını kapatıp tabağa koyabilirsin. artık isteğine bağlı üzerine pul biber ya da nane falan koyup afiyetle içebilirsin. Yanında yoğurt ve mutlaka ekmek tavsiye edilir.



tencerenin dibinden karıştırıyoruz.

ekmek, yoğurt, tarhana, zürafalı, papağanlı amerikan servisler





Hiç yorum yok:

Yorum Gönder